ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!

Καλησπέρα σας!

Είναι ένα κάπως ψυχρό βράδυ Πέμπτης. Καθώς γυρνούσα από τη σχολή, εντόπισα το φεγγάρι, πόσο λαμπερό και όμορφο έστεκε χαμηλά στον νυχτερινό ουρανό. Χωρίς να καθυστερήσω κάπου, έφτασα γρήγορα σπίτι. Κάθισα στο μπαλκόνι παρόλο το κρύο. Ήθελα να κάνω μια ακόμα απόπειρα φωτογράφισης του φεγγαριού. Παιδεύτηκα κάμποση ώρα, με αρκετά κλικ να πετάγονται στον κάδο επιτόπου.

Πήρα λίγο χρόνο και σκέφτηκα να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις. Μπήκα μέσα να πάρω το τρίποδο και το έστησα σε ένα τραπεζάκι που έχω έξω για να μην κουνιέται καθόλου η κάμερα. Τοποθέτησα την κάμερα και πάτησα το κλικ Και τότε… συνέβη!

Βγήκε μια πολύ καλή φωτογραφία! Έτσι νομίζω δηλαδή. Χαχα. Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι! Σημασία για εμένα έχει ότι κατάφερα να βελτιωθώ! Και το ότι μπόρεσα να δω μέσα από δική μου προσπάθεια όλα αυτά τα ανάγλυφα σημεία της σελήνης… Πήρα τέτοια χαρά! Ήταν τόσο όμορφο αυτό που έβλεπα στην οθόνη της κάμερας που βούρκωσα λιγάκι και φώναζα επιφωνήματα μες τη νύχτα μόνη μου! Χαχαχα. Τα κατάφερα! Ίσως τώρα προσπαθήσω να τραβήξω ακόμα καλύτερες εικόνες το ίδιο θέμα. Κάθισα λίγα λεπτά να απολαύσω την πραγματική σελήνη (και όχι την φωτογραφία). Ύστερα, μπήκα μέσα στο σπίτι γιατί το κρύο γινόταν αισθητό.

Και κάπως έτσι, άλλο ένα βράδυ με βρήκε εδώ στη Στεμνίτσα, με χαμόγελο για τα πράγματα που έχω και που είμαι ευγνώμων.

Καληνύχτα σε όλους σας, απ’ όπου κι αν βλέπετε το φεγγάρι!

Το κλικ που είδα στην οθόνη της κάμερας
Η σελήνη

4 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ