ANGELINA HELIOTI

Σχετικά με την Αγγελίνα

~ αφήνοντας την πόλη για μια ζωή κοντά στη φύση ~

Με λένε Αγγελίνα Χελιώτη. Γεννήθηκα στην Σπάρτη και μεγάλωσα σε μια κωμόπολη της Λακωνίας, το Βλαχιώτη. Η καταγωγή μου είναι από την Αρκαδία.

 

Τον Φεβρουάριο του 2022 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από μικρή η Αθήνα με συνάρπαζε με τα νυχτερινά της φώτα, το ιστορικό της κέντρο και τις αντιθέσεις της. Ζούσα εκεί τα τελευταία χρόνια ως φοιτήτρια. Το καλοκαίρι του 2021,
κατάλαβα ότι μου ταιριάζει ένας διαφορετικός τρόπος ζωής, που το αστικό
περιβάλλον δεν μπορεί να μου προσφέρει.
Το φυσικό τοπίο, οι ήρεμοι ρυθμοί ζωής και ο καθαρός αέρας είναι πράγματα που αποζητώ.


Έτσι πήρα την τρελή απόφαση να αφήσω την πόλη και να ζήσω σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Το χωριό είναι χτισμένο στο Μαίναλο και σε ύψος 1080μ. Το τοπίο εδώ είναι μαγικό, ανάμεσα σε βουνά, δέντρα και ποτάμια. Επιτέλους, νιώθω πιο κοντά στη φύση από ποτέ και έρχομαι πιο κοντά σε εμένα την ίδια.

Εδώ ασχολούμαι καθημερινά με μικρά και μεγάλα πράγματα. Το πιο συναρπαστικό όμως είναι ότι μέσα από την ομορφιά αυτού του τόπου, βρίσκω έμπνευση για όλες τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, όπως η φωτογραφία, η ζωγραφική, η συγγραφή και η κατασκευή κοσμήματος. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα και φωτογραφίες δικής μου δημιουργίας. 

 

Ελπίζω να απολαύσετε τις περιγραφές και τις αφηγήσεις μου σχετικά με την νέα μου αρχή!

Αργυροχρυσοχοΐα

Στο ιστολόγιο θα βρείτε άρθρα σχετικά με την κατασκευή κοσμημάτων. Αυτή η ενασχόληση ήταν κάτι που μου άρεσε από πολύ μικρή ηλικία και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να σπουδάζω στη σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που βρίσκεται εδώ, στη Στεμνίτσα. Αυτή τη στιγμή δέχομαι μικρές παραγγελίες κοσμημάτων και ελπίζω στο σύντομο μέλλον να δημιουργήσω τη δική μου εταιρία με τα δικά μου σχέδια. Μπορείτε να βρείτε τα κοσμήματά μου στο Instagram: @angelinaheliotijewelry.

Στον χώρο της φωτογραφίας έχω μπει πιο εντατικά πρόσφατα, καθώς έψαχνα άλλο ένα καλλιτεχνικό μέσο έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων. Η διαδικασία λήψης φωτογραφιών φαίνεται να είναι ένας πολύ καλός φίλος στο πλαίσιο μιας ζωής στο βουνό και παράλληλα μπορώ να μοιράζομαι την ομορφιά του τόπου μέσα από το blog. 

Βρίσκω έμπνευση από τη φύση και συνήθως προσπαθώ να τραβήξω τα θέματά από ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να αναδείξω κάτι καινούριο από το αντικείμενο φωτογράφισης και να δημιουργήσω συναισθήματα μέσα από την εικόνα. Αυτή τη στιγμή δέχομαι παραγγελίες για poster για οποιαδήποτε εικόνα που ανεβαίνει εδώ στο blog ή στον λογαριασμό μου στο Instagram. 

Ζωγραφική

Παρακολουθούσα μαθήματα ζωγραφικής από πολύ νεαρή ηλικία και μάλιστα κάποτε ήταν το νούμερο ένα στην λίστα με τα επαγγέλματα που ήθελα “να κάνω όταν μεγαλώσω”! Η μυρωδιά των υλικών, είτε είναι λάδι, ακρυλικό ή νερομπογιά, χαρτί ή ξύλο, με γεμίζει γαλήνη και αμέσως νιώθω την επιθυμία να δημιουργήσω και να προσφέρω. 

Η ζωγραφική για εμένα είμαι ένας τρυφερός, πολύχρωμος και αναπάντεχα κινητικός τρόπος έκφρασης. Πριν από την ζωγραφική, κατά τη διάρκεια ή και μετά, μπαίνω σε μια διαδικασία “τελετουργικού” χορού, τον οποίο επιτρέπω να συμβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνει το σώμα και αδειάζει το μυαλό και έτσι επιτρέπεται στην φωνή της ψυχή να φτάσει μέχρι τον ώμο και το χέρι και τελικά στον καμβά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, κατά κύριο λόγο ασχολούμαι με την αφηρημένη ζωγραφική και τις περισσότερες φορές βρίσκω έμπνευση από την μουσική! 

Χορός

Χορεύω από την ηλικία των τριών ετών. Ξεκίνησα με κλασικό μπαλέτο και παρακολουθούσα μαθήματα για δώδεκα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχα σε διάφορα δρώμενα σχετικά με τον χορό όπως διαγωνισμούς, παραστάσεις με την σχολή ή σεμινάρια.

Σε ηλικία 22 ετών, επανήλθα στις αίθουσες διδασκαλίας με κύρια ενασχόληση τον σύγχρονο χορό, τον οποίο και λάτρεψα! Στην πραγματικότητα πότε δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τον χορό, καθώς όποτε δεν κινούμε χορευτικά, πάντα τρέχω μια χορογραφία στο μυαλό μου, την οποία θέλω να εκτελέσω. 

Χορός και Αρχιτεκτονική

Παρακάτω επισυνάπτω τον σύνδεσμο της ερευνητικής μου εργασίας στο 9ο εξάμηνο της σχολής Αρχιτεκτόνων. Πρόκειται για μια εργασία που επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: ‘Υπάρχει σχέση μεταξύ χορού και χώρου;’. Γίνεται μια θεωρητική και γενική μελέτη του έργου σπουδαίων ερευνητών αυτού του ερωτήματος. Στη συνέχεια πραγματοποιείται μια πρωτογενής έρευνα πάνω σε τρία παραδείγματα χορευτικών performances (site specific dance performance art) σε διαφορετικά μουσεία. ‘Ποια είναι η σχέση της κίνησης σε μια χορογραφία με τον χώρο του μουσείου; ‘Επηρεάζει το ένα το άλλο και πώς;’ Εξάγονται συμπεράσματα για την φύση της σχέσης κίνησης και αρχιτεκτονημένου χώρου. 

Χορός & Χώρος. H Dance Performance Art στα Μουσεία: 

https://issuu.com/angelina_4/docs/_.

_dance_performance_art_

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ