ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

LAPIS LAZOULI

Πριν από αρκετό καιρό είχα όμορφα νέα από δύο φίλους! Πρόκειται για ένα ζευγάρι από τη Γαλλία. Μου έστειλαν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ένας πίνακάς μου, κρεμασμένος στον τοίχο του καθιστικού, στο νέο τους σπίτι. Είναι τιμή μου που τους αρέσει η τέχνη που κάνω και συγκινηθήκα όταν μου είπαν για πολλοστή φορά πόσο τυχεροί είναι που τον έχουν. Ευχαριστώ πολύ Nicolas και Claire!!!

Έδωσα στο έργο το όνομα “Lapis Lazouli” (λάπις λάζουλι), καθώς είναι εμπνευσμένος από τον αντίστοιχο ημιπολύτιμο λίθο. Ο λίθος αυτός συνδέεται με σημαντικές προστατευτικές και θεραπευτικές δυνάμεις για εκείνον που τον φορά.

Lapis Lazouli.
Αυθεντικό ζωγραφικό έργο. Ακρυλικό σε καμβά.

Οι ιδιότητες των ημιπολύτιμων λίθων είναι κάτι που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μου εδώ και αρκετά χρόνια. Στην αρχή ξεκίνησε από το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι την ίδια τη φύση και εν μέρη τα στοιχεία που την απαρτίζουν ως δώρα για τον άνθρωπο. Αργότερα, και χωρίς να έχω καμία προσδοκία από τέτοιους κρυστάλλους ή λίθους έγινα μάρτυρας αυτών των ιδιοτήτων αρκετές φορές. Πλέον βρίσκω καλλιτεχνική έμπνευση από αυτά τα πετρώματα και έτσι συνέβη στην περίπτωση αυτού του ζωγραφικού έργου. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που επέλεξα να ασχοληθώ με τη δημιουργία κοσμημάτων. Οι ίδιες οι πέτρες. Τί λέτε; Θα φορούσατε κοσμήματα με ημιπολύτιμα πετρώματα, τα οποία συνδέονται με αυτές τις ιδιότητες;

Ο πίνακας στον τοίχο

Παρακάτω παραθέτω ορισμένες από αυτές τις ιδιότητες, για όσους ενδιαφέρονται. Έχω συμβουλευτεί διάφορες ιστοσελίδες, βιβλία και φυσικά την ίδια την εμπειρία μου. Συνεχίζω όμως να θέλω να μαθαίνω για αυτό το θαυμαστό κόσμο.

Ο λάπις λάζουλι λέγεται ότι:

Λειτουργεί κατά της κατάθλιψης και της εσωστρέφειας.
Απελευθερώνει τον καταπιεσμένο θυμό.
Προστατεύει από ατυχήματα και μάτιασμα.
Διώχνει την απελπισία, την αδυναμία και την απογοήτευση.
Έλκει χαρά, αισιοδοξία, μακροζωία, γαλήνη και ειρήνη.
Δημιουργεί αίσθηση σθένους και ακεραιότητας, διαλύοντας τις ενοχές.
Προσφέρει διαύγεια στο νου, καθώς και την έκφραση των συναισθημάτων.
Συνδέει τον έρωτα με μια αληθινή πνευματική αγάπη.
Προσελκύει νέους φίλους και εξασφαλίζει την αγάπη των παλιών.
Ισορροπεί το 5ο και 6ο ενεργειακό κέντρο.
Ηρεμεί τα τεντωμένα νεύρα και χαρίζει ήσυχο και βαθύ ύπνο.


Επίσης, ότι:

Καταπολεμά τις παθήσεις του αίματος, της σπλήνας, της καρδιάς και του δέρματος.
Προστατεύει από την επιληψία και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Ανακουφίζει από τη ναυτία, την ημικρανία και τους πονοκεφάλους. Ενισχύει το αναπνευστικό και νευρικό σύστημα και διευκολύνει την ίαση προβλημάτων του λαιμού, του λάρυγγα και του θυρεοειδή.
Αν το βάλουμε για λίγο μέσα σε ζεστό (όχι καυτό) νερό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό για να ανακουφίσουμε τα κουρασμένα μάτια.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο το Λαζούριο μπορούμε να ανακουφίσουμε κάποιο πρήξιμο ή μελανιά.
Καθαρίζει τα όργανα, το νωτιαίο μυελό, το θύμο αδένα και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φορέστε τον ή τοποθετήστε τον στον λαιμό ή στο τρίτο μάτι.

Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ