ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μετά την πρεμιέρα

Καλησπέρα φίλοι μου.


Είναι πολλές μέρες που δεν έχω γράψει εδώ στο blog. Η αλήθεια είναι ότι μετά την πρεμιέρα του βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube έχει ξεκινήσει ένα κύμα θετικών αντιδράσεων από πρόσωπα της περιοχής και του τύπου. Όλοι όσοι έχουν δει το βίντεο το έχουν αγκαλιάσει και έχουν ευαισθητοποιηθεί, πράγμα για το οποίο νιώθω μεγάλη χαρά, καθώς αυτός ήταν ο αρχικός στόχος.

Εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές έχουν πάρει το θέμα και έχουν φιλοξενήσει τον Ζαφείρη και εμένα ώστε να μιλήσουμε περισσότερο για αυτή την καλλιτεχνική δράση και για το θέμα των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο. Ελπίζω πραγματικά αυτή η πρωτοβουλία να συμβάλλει ουσιαστικά στον ευρύτερο αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Γορτυνίας. Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα ξέρω ότι προσπαθήσαμε.

Το βίντεο μόλις σε πέντε ημέρες έχει ξεπεράσει τις 7 χιλ. προβολές και έχει δεχθεί πλήθος θετικών σχολίων. Όταν επικοινωνούσα για πρώτη φορά σε φίλους και συμφοιτητές την ιδέα μου δεν φανταζόμουν όλο αυτό που θα ακολουθούσε. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα άτομα που εμπιστεύτηκαν αυτό το όραμα και συμμετείχαν στο βίντεο, αλλά και εκείνους που ακόμη κι αν δεν συμμετείχαν υποστήριξαν με ηθικό τρόπο το project. Θέλω επίσης να τονίσω τη συμβολή του φίλου και συνδημιουργού Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου, η οποία ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα της ποιότητας του βίντεο. Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια που στέλνετε και ελπίζω αυτή η δημιουργία να δίνει μια ελπίδα για όλα τα βουνά και τα δάση της Ελλάδας. Μας αφορά όλους άλλωστε.

Χθες έδωσα μια συνέντευξη στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης την οποία μπορείτε να ακούσετε πατώντας εδώ: drt915.

 

Απόψε στις 21:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Ionian Channel, στην εκπομπή “Εντός Αρκαδίας”, τη συνέντευξη που δώσαμε ο Ζαφείρης κι εγώ στην Αγγελική Σπυροπούλου.

 

 

Θα τα πούμε σύντομα!

Καλό απόγευμα Τετάρτης να έχετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ