ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT
 

My name is Angelina Helioti and I recently graduated from the architecture school of NTUA.

 

After months of thinking, I took the risk of leaving life in Athens. The reason, the very quality of life of the metropolis. The fast pace, the pressure to “meet the deadlines”, the crowd of people and the lack of natural environment were things that led me to change.

 

I moved to a small, mountainous village in Arcadia, Stemnitsa. Although I grew up in Laconia, Arcadia is my place of origin and so in a sense, I feel like I have come home. I don’t know how long I’ll be able to stay here, but whatever it ends up being, I’ll try to enjoy it to the fullest.

 

Here I am enjoying everything I have been craving! Trees, rivers, lakes, quiet, everyday life at a slow pace.

I have a simple lifestyle, but it gives me inspiration for my artistic pursuits, photography, painting, and video making. At the same time, I am studying the art of silversmithing in a public school located here. In this blog you will find journal articles about my life here.

 

I hope you enjoy everything I’m about to share with you.

F I L E

Find me on social media

Share it on social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μετά την πρεμιέρα

Καλησπέρα φίλοι μου.


Είναι πολλές μέρες που δεν έχω γράψει εδώ στο blog. Η αλήθεια είναι ότι μετά την πρεμιέρα του βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube έχει ξεκινήσει ένα κύμα θετικών αντιδράσεων από πρόσωπα της περιοχής και του τύπου. Όλοι όσοι έχουν δει το βίντεο το έχουν αγκαλιάσει και έχουν ευαισθητοποιηθεί, πράγμα για το οποίο νιώθω μεγάλη χαρά, καθώς αυτός ήταν ο αρχικός στόχος.

Εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές έχουν πάρει το θέμα και έχουν φιλοξενήσει τον Ζαφείρη και εμένα ώστε να μιλήσουμε περισσότερο για αυτή την καλλιτεχνική δράση και για το θέμα των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο. Ελπίζω πραγματικά αυτή η πρωτοβουλία να συμβάλλει ουσιαστικά στον ευρύτερο αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Γορτυνίας. Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα ξέρω ότι προσπαθήσαμε.

Το βίντεο μόλις σε πέντε ημέρες έχει ξεπεράσει τις 7 χιλ. προβολές και έχει δεχθεί πλήθος θετικών σχολίων. Όταν επικοινωνούσα για πρώτη φορά σε φίλους και συμφοιτητές την ιδέα μου δεν φανταζόμουν όλο αυτό που θα ακολουθούσε. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα άτομα που εμπιστεύτηκαν αυτό το όραμα και συμμετείχαν στο βίντεο, αλλά και εκείνους που ακόμη κι αν δεν συμμετείχαν υποστήριξαν με ηθικό τρόπο το project. Θέλω επίσης να τονίσω τη συμβολή του φίλου και συνδημιουργού Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου, η οποία ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα της ποιότητας του βίντεο. Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια που στέλνετε και ελπίζω αυτή η δημιουργία να δίνει μια ελπίδα για όλα τα βουνά και τα δάση της Ελλάδας. Μας αφορά όλους άλλωστε.

Χθες έδωσα μια συνέντευξη στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης την οποία μπορείτε να ακούσετε πατώντας εδώ: drt915.

 

Απόψε στις 21:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Ionian Channel, στην εκπομπή “Εντός Αρκαδίας”, τη συνέντευξη που δώσαμε ο Ζαφείρης κι εγώ στην Αγγελική Σπυροπούλου.

 

 

Θα τα πούμε σύντομα!

Καλό απόγευμα Τετάρτης να έχετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ