ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δημιουργικότητα που ξεχειλίζει

Καλημέρα αγαπημένοι φίλοι!


Η καλοκαιρία επέστρεψε εδώ στη Στεμνίτσα και έχω πολλή ενέργεια για διάφορες δραστηριότητες.

Πριν από λίγες ημέρες κατασκεύασα ένα κούφιο βραχιόλι σε σχήμα κέρατου. Θυμίζει κάτι αρχαίο λόγω της λιτότητάς του, αλλά ταυτόχρονα είναι κομψό και σύγχρονο. Θα ανεβάσω και στο profile του instagram (@angelinaheliotijewelry) περισσότερες φωτογραφίες για να το δείτε.

Αυτή τη στιγμή έχω ήδη ξεκινήσει ένα καινούριο βραχιόλι με λίγη αρχαιοελληνική διάθεση, το οποίο ανυπομονώ να σας δείξω!! Θυμίζω ότι μπορείτε να με ρωτήσετε τιμή και να παραγγείλετε οποιοδήποτε κόσμημα ανεβάζω ε΄δω στη σελίδα Silversmitghing ή στο Instagram.

Παράλληλα με τα κοσμήματα με έχει βρει μια απίστευτη έμπνευση και διάθεση για ζωγραφική!!! Περίμενα όλο το καλοκαίρι γι’ αυτό! Ήδη ολοκλήρωσα έναν πίνακα που δούλευα από την άνοιξη και τώρα έχω μπει σε κάτι καινούριο. Η έμπνευση είναι από τα καλοκαιρινά τοπία εδώ στα αρκαδικά βουνά. Δεν ξέρω πόσο μακριά θα με πάει, αλλά θα παίξω με αυτό το θέμα με διάθεση εξερεύνησης για όσο το βρίσκω ενδιαφέρον.

Αν και γίνεται ένα μικρό χάος πάνω στον ημιόροφο, είναι τόσο γεμάτες οι ώρες που περνάω εδώ. Ο χρόνος κυλάει χωρίς να το καταλαβαίνω και ακόμη κι αν αρχίσω να κουράζομαι όλο λέω “μια πινελιά ακόμη” κι αυτό συνεχίζεται μέχρι να έρθει η ώρα που είμαι καλεσμένη στο σπίτι κάποιου φίλου, οπότε και πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσω.

Η μυρωδιά από το αστάρι και τα χρώματα μπορούν να προκαλέσουν  μικρές εκρήξεις μέσα μου. Καμπανάκια ηχούν και αρχίζω να χορεύω με τα χέρια. Κάποιες φορές φυσικά δεν είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και πρέπει να αφήσω στην άκρη το έργο και να το πιάσω άλλη μέρα. Μετά όμως, σε ανύποπτο χρόνο έρχεται μια φώτιση και αρχίζω να διορθώνω αυτό που πριν δεν με κάλυπτε. Και εκεί υπάρχει μεγάλη χαρά, όταν αρχίζει να μου λέει κάτι

Τώρα για λίγες μέρες θα είναι full time ζωγραφική. Αν και η πραγματική έμπνευση δεν ξέρω πότε θα έρθει, μερικές φορές αν αποφασίσω να πάω στο μικρό στούντιο, με λίγη κλασική μουσική έρχεται το πολυπόθητο κύμα δημιουργικότητας και με συνεπαίρνει για ώρες.

Τώρα πάω να συνεχίσω ανάμεσα στα τελάρα με προορισμό το άγνωστο, με παρέα ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι.

Αγκαλιές σε όλους!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ