ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Έκθεση νέων δημιουργών

Στα μέσα Μαΐου συμμετείχα σε μια έκθεση για νέους δημιουργούς με τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας. Η έκθεση NGFL πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πασαρέλες με δημιουργίες νέων σχεδιαστών και απόφοιτων από ΙΕΚ σχεδίου μόδας, έργα ζωγραφικής, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και τσάντες.

Ήταν εντελώς διαφορετική η αίσθηση αυτής της έκθεσης σε σχέση με άλλες εμπορικές που έχω συμμετάσχει. Οι εκθέτες και οι επισκέπτες ήταν πιο ανάλαφροι και διατεθιμένοι να αγοράσουν κάτι ή απλώς να παρακολουθήσουν την τέχνη που εκτίθεντο.

Όλοι οι συμφοιτητές μου είχαν φέρει πολύ όμορφα και εκλεπτυσμένα κοσμήματα και θαύμασα τη δουλειά τους. Εγώ συμμετείχα με ορισμένα κομμάτια από τη συλλογή μου. Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω σε μερικά ακόμη σχέδια και στα μέσα Ιουνίου θα σας παρουσιάσω κι άλλα ολοκληρωμένα κοσμήματα.

Ίσως να είναι πολυτέλεια να φοράμε επώνυμα ρούχα ή κοσμήματα, ή να έχουμε ένα επώνυμο έργο τέχνης στο σπίτι μας, αλλά εν τέλει κάθε σχέδιο από την στιγμή που έχει έναν συγκεκριμένο δημιουργό έχει κάτι από τον εσωτερικό του κόσμο. Κάθε κομμάτι έχει τη δίκη του ιστορία και τελικά αυτή είναι που κουβαλάμε όταν φοράμε τέτοια ήδη “πολυτέλειας”, την ιστορία του αλλά και τη δική μας. Τα κοσμήματα και τα ρούχα που επιλέγουμε, από το ύφασμα, τα μέταλλα, τις μεθόδους και τις συνθήκες στις οποίες δημιουργούνται, τα χρώματα, τα ύφη κλπ, όλα εκείνα τα πράγματα που πλαισιώνουν τις επιλογές μας, συμπληρώνουν την προσωπικότητά μας και είναι ένας τρόπος έκφρασης και τοποθέτησης στο κοινωνικό σύνολο.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη στην Αθήνα ήταν ίσως η πρώτη που απολάμβανα τα τελευταία δύο χρόνια. Το έβλεπα περισσότερο σαν μια ευχάριστη εκδρομή, παρά σαν αναγκαίο ταξίδι που σχετίζεται με δουλειές. Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι κρύωσα και τώρα κλείνω τη δεύτερη εβδομάδα έντονου κρυολογήματος (γι’ αυτό και η καθυστέρηση εδώ στο blog). Βλέπω αυτό το κρυολόγημα σαν μήνυμα από το σώμα μου για ανάγκη για ανάπαυση και ξέρω ότι σύντομα θα περάσει και θα επιστρέψω σε όλες τις δραστηριότητές μου με περισσότερη ενέργεια.


Μέχρι το επόμενο άρθρο εύχομαι να περνάτε όμορφα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ