ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ

Καλησπέρα σας αγαπημένοι!

Είναι έντεκα και μισή το βράδυ. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα δείτε αυτή την ανάρτηση αύριο, αλλά ακόμα κι έτσι, ήθελα να γράψω. Είναι το τελευταίο βράδυ εδώ πριν φύγω για τις γιορτές. Νιώθω περίεργα, σαν να αφήνω το σπίτι μου. Ευτυχώς που θα δω την οικογένειά μου, διαφορετικά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αφήσω τη Στεμνίτσα. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην περιοχή, αισθάνθηκα σαν να ανήκω εδώ και τώρα μου αρέσει η ζωή στο βουνό. Μοιάζει σαν να ζούσα χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Θα είμαι αρκετές μέρες μακριά από αυτό το αγαπημένο μέρος. Θα σας γράφω απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, αν έχω κάτι σημαντικό να αναφέρω. Θα ανεβάζω φωτογραφίες όσο μπορώ. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!

Παρακάτω σας αφήνω ένα βίντεο από σήμερα. Είναι δύο πλάνα. Το πρώτο από το δρόμο μου προς τη σχολή και το δεύτερο, από όταν γυρνούσα στο σπίτι. Φαίνεται το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία. Συγγνώμη για την κακή ποιότητα, είχα μόνο το κινητό μαζί μου. Και πάλι όμως, ήταν πολύ όμορφα.

Σήμερα έβαψα τους τοίχους γύρω από τα παράθυρα.
Πριν λίγες μέρες, είχε εμφανιστεί μια μικρή γραμμή από υγρασία στους τοίχους, οπότε το καθάρισα με χλωρίνη. Για να είμαι σίγουρη όμως για τις μέρες που θα λείπω, το πέρασα και ένα βάψιμο.
Έφτιαξα τις βαλίτσες, καθάρισα το σπίτι και έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο για να φύγω.

Εύχομαι να περνάτε όμορφα όπου κι αν βρίσκεστε.

Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ