ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ

Σήμερα η μέρα είχε πολλή δουλειά στον πάγκο και τον υπολογιστή, αλλά καθόλου δεν με κούρασε. Έχει σημασία να περνούν οι μέρες και να καταπιανόμαστε με πράγματα που μας γεμίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε δημιουργικοί και σημαντικοί. Ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν καταφέρνουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε πιο πολύ, πάντα υπάρχει τρόπος να αγαπήσουμε αυτό που κάνουμε. Άλλωστε δεν έχει και τόση σημασία τι κάνουμε, αλλά πώς το κάνουμε. H ποιότητα που φέρνουμε σε αυτό δηλαδή.

Το ξέρω, κάποιες φορές είναι δύσκολο, ίσως τις περισσότερες, αλλά υπάρχει τρόπος. Όταν μπορούμε να είμαστε σε μια κατάσταση ευγνωμοσύνης και χαράς χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, τότε αυτή η ενέργεια μας ακολουθεί σε ό,τι κάνουμε και το να ανεβάζει. Απλώς πρέπει να βρούμε αυτό το κάτι που ξεκλειδώνει μέσα μας αυτή την κατάσταση αρμονίας και αποδοχής της ζωής. Σε εμένα έχει λειτουργήσει ο διαλογισμός. Μετά από αρκετό καιρό άσκησης τώρα πια βλέπω κάποιες όμορφες αλλαγές που έχει φέρει. Και έπονται πολλά ακόμη! Κυρίως είναι μια σιγουριά ότι όλα είναι εντάξει, όσο τραγικά ή αγχωτικά κι αν μοιάζουν στην αρχή.

Κάπου εδώ θέλω να σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση. Μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω να φέρνω όμορφες εικόνες και λόγια καρδιάς. Ζωντανεύει το blog και υπάρχει μια επικοινωνία από δύο πλευρές. Οπότε, ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ