ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΗΡΕΜΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Καλημέρα σας!

Είναι ένα τρυφερό πρωινό και ο ουρανός έχει βαμμένος ροζ. Τις τελευταίες μέρες κάθε φορά που ξυπνάω κατακλύζει το κρεβάτι μια αίσθηση γαλήνης, ότι “όλα είναι όπως πρέπει να είναι”. Η ησυχία που επικρατούσε την ώρα που ξύπνησα ήταν εύθραυστη, σαν την πρωινή δροσοσταλίδα. Αλλά καθώς είναι Κυριακή, λίγα πράγματα θα σπάσουν την σιωπή, σήμερα. Όπως σχεδόν κάθε πρωί, έφτιαξα μια κούπα τσάι και διάβασα λίγες σελίδες από το βιβλίο μου. Τώρα διαβάζω ένα συναρπαστικό βιβλίο, ‘Το Πνεύμα του Τόπου. Για μια Φαινομενολογία της Αρχιτεκτονικής” του Christian Norberg- Schulz. Με ηρεμούν τα βιβλία πάνω σε θεωρητικά θέματα της αρχιτεκτονικής. Νιώθω ότι διευρύνουν τους ορίζοντές μου, ή πολλές φορές έρχονται να επαληθεύσουν την κοσμοαντίληψη που ήδη  έχω αναπτύξει, από άλλα αντικείμενα μέσα στη ζωή.

Είναι τόσο πρωτόγνωρο! Ενώ επιθυμώ πράγματα μέσα από την καρδιά μου, και εύχομαι να συμβούν, ταυτόχρονα είναι από τις πιο ισορροπημένες περιόδους της ζωής μου. Είμαι σε εγρήγορση και όλο αισθάνομαι πως κάτι θα συμβεί. Κι όμως, έχω χαρά και εμπιστοσύνη ότι θα έρθουν τα πράγματα για τα οποία είμαι έτοιμη, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο, θα έρθουν τα σωστά πράγματα…

Να περνάτε όμορφα εύχομαι! 

Το βιβλίο που διαβάζω αυτήν την περίοδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ