ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Γεια σε όλους σας!

Πώς περνάτε;

Αυτό το διάστημα έχουν συμβεί διάφορα καινούρια πράγματα και υπάρχει πολύς ενθουσιασμός! Αρχικά, να πω ότι τις τελευταίες μέρες κάθε φορά που το ξημέρωμα με βρίσκει εδώ στη Στεμνίτσα, με πιάνω να χαμογελάω σαν μικρό παιδάκι μπροστά από τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Βγαίνω στο μπαλκονάκι και απλώς ρουφάω το τοπίο, τη μυρωδιά, τη στιγμή. Τί άλλο να θέλει κανείς πέρα από φύση, την μυρωδιά του δάσους και τον απέραντο ουρανό;

Όταν ξημερώνει μια ροζ ατμόσφαιρα λέει καλημέρα.

Πέρα από αυτό όμως, επιτέλους ξεκίνησαν τα μαθήματα στην σχολή για κόσμημα!!! Στην αρχή έπαθα ένα μικρό σοκ, καθώς είναι ένας νέος κόσμος με τους δικούς του κανόνες και το λεξιλόγιό του. Καθώς περνούν οι μέρες, αρχίζω να εξοικειώνομαι με τον πάγκο εργασίας και τη νέα αυτή ενασχόληση. Οι καθηγητές είναι όλοι τους πολύ φιλικοί και βοηθητικοί! Τις πρώτες μέρες κάναμε θεωρητικά μαθήματα. Μεταλλογνωσία και πρόληψη ατυχημάτων στο εργαστήριο. Χρήσιμα φυσικά, αλλά όλοι ανυπομονούσαμε να πιάσουμε τα εργαλεία και να ξεκινήσουμε να κόβουμε και να λιμάρουμε τα μέταλλά μας. Την Τετάρτη ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την σέγα και την λίμα. Ανυπομονώ να δω πώς θα πάει. Ελπίζω να τα καταφέρνω!

Παράλληλα με αυτό γνώρισα αρκετά παιδιά που θα φοιτούμε μαζί στη σχολή! Δεν ξέρω πώς έχει γίνει, αλλά μου βγάζουν όλοι τους μια όμορφη αύρα. Είμαστε μια παρέα εδώ και ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο με ό,τι έχει. Για παράδειγμα, κάποιος έχει πλυντήριο, κάποιος άλλος είναι καλός με τα προγράμματα υπολογιστή και βοηθάει όποιον χρειαστεί, ενώ άλλοι έχουν αυτοκίνητο και προσφέρονται να μεταφέρουν αυτούς που δεν έχουν. Τις προάλλες έκανα την πρώτη μου επίσκεψη σε μία συμφοιτήτρια, την Ιωάννα. Με κέρασε καφέ και αποξηραμένα φρούτα. Τα φλιτζανάκια του καφέ τα πήρε από μία ντόπια αργυροχρυσοχόο, χωρίς αντάλλαγμα. Αυτά υποθέτω είναι τα θετικά μιας μικρής κοινωνίας. Ο ένας βοηθάει τον άλλον.

Τώρα ετοιμάζομαι να βγω για μια εξόρμηση στον ποταμό Λούσιο, οπότε, σας αφήνω.

Αγκαλιές. τα λέμε σύντομα!!!

Η Δανάη, ο Δημήτρης και ο Κώστας στο εργαστήριο.
Εγώ με την Αθηνά χαλαρώνουμε στο διάλειμμα.
Κάποια στιγμή απλώς κοίταξα έξω. Είδα το βουνό με τα έλατα και κάτι μαλάκωσε μέσα μου. Είναι ένας παράδεισος εδώ.
Κάνουμε μάθημα μέσα σε ένα όμορφο, παλιό, αρχοντικό κτήριο και έξω η φύση στέκει ήσυχη και σοφή.
Εγώ σεγάρω για πρώτη φορά.
(Η Αθηνά πίσω από την κάμερα)
Τη στιγμή που ο δάσκαλος βοηθάει μια φοιτήτρια στην πύρωση του μετάλλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ