ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT
 

My name is Angelina Helioti and I recently graduated from the architecture school of NTUA.

 

After months of thinking, I took the risk of leaving life in Athens. The reason, the very quality of life of the metropolis. The fast pace, the pressure to “meet the deadlines”, the crowd of people and the lack of natural environment were things that led me to change.

 

I moved to a small, mountainous village in Arcadia, Stemnitsa. Although I grew up in Laconia, Arcadia is my place of origin and so in a sense, I feel like I have come home. I don’t know how long I’ll be able to stay here, but whatever it ends up being, I’ll try to enjoy it to the fullest.

 

Here I am enjoying everything I have been craving! Trees, rivers, lakes, quiet, everyday life at a slow pace.

I have a simple lifestyle, but it gives me inspiration for my artistic pursuits, photography, painting, and video making. At the same time, I am studying the art of silversmithing in a public school located here. In this blog you will find journal articles about my life here.

 

I hope you enjoy everything I’m about to share with you.

F I L E

Find me on social media

Share it on social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΛΟΥΣΙΟΣ

Τη Δευτέρα, με την φίλη μου Κονδυλία περπατήσαμε το μονοπάτι που συνδέει τη Στεμνίτσα με τον Λούσιο ποταμό. Ξεκινήσαμε στις δώδεκα περίπου το μεσημέρι και περπατήσαμε για τεσσεράμισι ώρες κάνοντας φυσικά στάσεις για να απολαύσουμε τα λιβάδια, τη θέα και τον όμορφο ήλιο. Ουσιαστικά κατεβαίναμε μέσα στο φαράγγι του ποταμού Λούσιου από υψόμετρο 1080 μέτρα. Το μονοπάτι ήταν πολύ καλά σηματοδοτημένο, με τα ειδικά ταμπελάκια του Menalon trail και πραγματικά δύσκολα μπορούσαμε να χάσουμε τον δρόμο μας.

Λίγο έξω από τη Στεμνίτσα
Ανθισμένες μικρές μαργαρίτες

Από την αρχή μέχρι και το τέλος της διαδρομής μας συναντούσαμε πανέμορφα μικρά λουλούδια κίτρινα, λευκά και μοβ και το γρασίδι είχε έντονο πράσινο χρώμα. Όταν ξεκινήσαμε είχε λίγα σύννεφα στον γαλάζιο ουρανό και ο αέρας ήταν ψυχρός. Αργότερα όμως, ο ήλιος κυριάρχησε ζεσταίνοντάς μας και κάνοντάς τα όλα πιο ζωντανά. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν αυτή η ανεπανάληπτη μυρωδιά που σκόρπιζαν όχι μόνο τα λουλούδια, αλλά όλα τα φυτά, ολόκληρο το δάσος. Αυτή η μυρωδιά είχε καρφώσει μόνιμα στο πρόσωπό μου ένα χαμόγελο και μια διάθεση να συνεχίσω να περπατώ, ακόμη κι να είχαν αρχίσει να πονούν τα πόδια μου.

Σε όλο το μονοπάτι συναντούσαμε ανθισμένα λουλούδια

Σχετικά με αυτό πρέπει να προσέχετε όσοι από εσάς αποφασίζετε να ξεκίνησε πεζοπορία σε ορεινά μονοπάτια. Τουλάχιστον σε αυτό το μονοπάτι που είναι κατηφορικό και είχε πέτρες, το έδαφος ήταν ανισόπεδο και όχι τόσο φιλικό στον βηματισμό. Εγώ φορούσα σωστά παπούτσια ναι μεν, αλλά γνώριζα ότι είναι λίγο στενά. Αυτό σε συνδυασμό με την κατηφόρα δημιούργησε μια κακή συνθήκη για τα δάχτυλα των ποδιών και ένα νύχι τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι πολύ. Ιδανικά, χρειάζεται να φοράτε ορειβατικά παπούτσια, αλλά αν δεν έχετε τέτοια, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ελαφριά για τρέξιμο ή αερόβια προπόνηση με ικανοποιητικό πάχος σόλας, είναι απαραίτητα.

Περάσαμε από το μοναστήρι του Ιωάννη του Προδρόμου
Κατεβήκαμε κι άλλο το φαράγγι και φτάσαμε σε μια γέφυρα. Εκεί είχαμε για πρώτη φορά θέα στον ποταμό. Ήταν τόσο όμορφα και ήρεμα μέσα στην φύση. Ακόμα κι αν το νερό σφυροκοπούσε στα βράχια, ήταν ένα γαλήνιο μέρος. Δεν ήθελα να φύγω από εκεί.
Εδώ οι αρκαδικοί μύθοι λένε ότι νύμφες έλουσαν τον θεό Δία.
Οι νύμφες αγαπούσαν τα ποτάμια και τα δάση και τα προστάτευαν.
Στις νεροτριβές του μοναστηριού, για τις οποίες υπάρχουν αναφορές από το 1630
Προχωρήσαμε λίγα λεπτά ακόμη πλάι στον Λούσιο, με σκοπό να φτάσουμε σε ένα σημείο που έχει άμεση πρόσβαση στο νερό. Ανυπομονούσαμε να βουτήξουμε τα πόδια μας στο κρύο ποτάμι και να ξαποστάσουμε.

Το μονοπάτι είναι καλό για αρχάριους και μάλιστα αξίζει να το κάνετε παραπάνω από μία φορά. Σε προσκαλεί να περπατήσεις απλά για χαλάρωση ή ακόμα και για πικ νικ. Αυτή την βόλτα στο δάσος δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν τόσο ήρεμη η συντροφιά με την φίλη που επέλεξα να πάω και το τοπίο μου έδωσε την παιδική αίσθηση της χαράς. Εδώ η φύση είναι στο μεγαλείο της και ενώ υπάρχουν τόσα ερεθίσματα ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα να βρεθεί κανείς σε μια κατάσταση που “απλά είναι”, χωρίς να συμβαίνει τίποτα άλλο.

Η θέα του νερού μου πρόσφερε χαλάρωση
Απλά να είσαι
Καθίσαμε εκεί μέχρι τις πεντέμισι το απόγευμα, όταν ο ήλιος άρχισε να χαμηλώνει αισθητά. Οι ακτίνες του περνούσαν μέσα από τα κλαδιά των δέντρων και έπεφταν στο νερό, δημιουργώντας μια απίστευτα ειδυλλιακή εικόνα. Εδώ είναι ένας παράδεισος.

Να περνάτε όμορφα!

Αγκαλιές!

3 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ