ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ

Γεια σας αγαπημένοι μου αναγνώστες!

Χάθηκα λίγο αυτές τις μέρες, ο λόγος όμως είναι καλός. Έπιασα δουλειά στον ιππικό όμιλο που βρίσκεται εδώ, λίγο πιο έξω από τη Στεμνίτσα! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που συνέβη κάτι τέτοιο. Πάντα ήθελα να εργαστώ με άλογα και να έχω πιο στενή σχέση με αυτά. Το να είσαι έξω με τα άλογα και να χιονίζει σε βαθμούς κάτω του μηδενός είναι αρκετά δύσκολο. Αυτό συνέβη το Σάββατο. Χθες όμως, Κυριακή, ήταν πολύ καλύτερη μέρα! Αν και είχε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είχε ηλιοφάνεια, οπότε όταν στεκόμουν κάτω από τον ήλιο ήταν εύκολο να νιώσω ζεστασιά.

Η Νεφέλη
Μαζί αντέξαμε το κρύο
Το χιόνι πέφτει απαλά και τα άλογα βρίσκονται στον στάβλο

Επίσης, χθες έκανα το δεύτερο μάθημα ιππασίας! Πολύ διασκεδαστικό! Το προτείνω σε όποιον δεν το έχει δοκιμάσει. Αρχικά να πω ότι γυμνάζει απίστευτα όλο σώμα, γιατί πρέπει να σφίγγεις τα πόδια, να έχεις ίσια την πλάτη και να έχεις μια σχετική ένταση στα χέρια. Όλο το σώμα έχει ένταση.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην άσκηση trot, καθώς πήγαινα να βρω πότε πρέπει να σηκώνομαι από τη σέλα, κάποια στιγμή έπεσα από το άλογο. Πω πω ήταν τόσο αστεία εκείνα τα δευτερόλεπτα που γλιστρούσα από την πλάτη του αλόγου 😂😂😂. Το άθλημα αυτό απαιτεί μεγάλο συντονισμό, να κάνεις διάφορα πράγματα ταυτόχρονα και να ελέγχεις την κατάσταση του αλόγου. Μου θύμισε πολύ το μπαλέτο, που πρέπει συνεχώς να σφίγγεις το σώμα και να είσαι σωστός και στον ρυθμό! Θα προσπαθήσω να γίνω καλή ιππεύτρια μέσα σε μερικά μαθήματα (όσο καλύτερη μπορώ δηλαδή😅).

H Λούνα
Είχαμε μια όμορφη βόλτα μαζί στο βουνό, λίγο πιο πριν

Μέχρι το επόμενο άρθρο αγκαλιές σε όλους!

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ