ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μια νέα δραστηριότητα

Καλημέρα και καλό Μάη!


Τις τελευταίες ημέρες στη Στεμνίτσα έχει πολύ περίεργο και άσχημο καιρό. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 7και 10°C, φυσάει, βρέχει και έντονες ομίχλες κάνουν τον γύρο του χωριού από το πρωί μέχρι το βράδυ. Παρόλα αυτά τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή του χρόνου να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα με πρωινό ξύπνημα στις πέντε το πρωί, λίγες ασκήσεις yoga και άλλες συγκεκριμένες δραστηριότητες κάθε ημέρα της εβδομάδας. Μία εκ των δραστηριοτήτων είναι η εκπαίδευση στην ιππασία, με σκοπό στο σύντομο μέλλον να αναλάβω να κάνω μαθήματα σε παιδιά.

Ο δάσκαλός μου και η γυναίκα του, Βασίλης και Τιτίκα, είναι πολύ καλοί μαζί μου και σιγά- σιγά έχω αρχίσει να αποκτώ οικειότητα με τα άλογα και κυρίως με την ίππευσή τους. Τώρα προπονούμαι με τη Νάρα μόνο, αλλά κάποια στιγμή θα ασκηθώ και με τα υπόλοιπα άλογα για να εξοικειωθώ μαζί τους και να προπονηθούν κι αυτά. Η Νάρα είναι ένα εξαιρετικό άλογο με πολύ καλό χαρακτήρα. Πολλές φορές την παρατηρώ σε άλλα άτομα που έρχονται για μάθημα ή ακόμη και σε εμένα ότι προσέχει τους αναβάτες. Καταλαβαίνει δηλαδή αν δεν είναι έμπειροι και προσέχει τα βήματά της. Είναι πολύ γλυκιά και ήρεμη στη συνεργασία μας.

Όσο για τα οφέλη της ιππασίας έχω μιλήσει ξανά σε άλλο άρθρο μου. Είναι ένα πολύ καλό άθλημα που γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες και βοηθά στην καλύτερη στάση του σώματος, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και την ψυχική υγεία, μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται με το άλογο.

Παράλληλα με αυτό καταπιάνομαι και με πολλά άλλα, που σχετίζονται με τη σχολή αργυροχρυσοχοΐας. Για αυτά όμως θα σας πω στο επόμενο άρθρο.

Μέχρι τότε ελπίζω ο καιρός να έχει φτιάξει και να μπορώ να χαρώ τα λουλούδια που έχουν ανθίσει στα λιβάδια.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ