ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Λίγα κινηματογραφικά γυρίσματα

Την Παρασκευή, συνέβη κάτι που οραματιζόμουν και προετοίμαζα εδώ και μέρες! Με κάποιους φίλους από τη Στεμνίτσα και τα γύρω χωριά πραγματοποιήσαμε τα γυρίσματα ενός βίντεο κλιπ. Δεν θα σας αποκαλύψω ακόμη το θέμα και το γενικό πλαίσιο της δουλειάς, καθώς προτιμώ να ολοκληρωθεί πρώτα. Αυτό που μπορώ όμως να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι το να σκηνοθετείς ένα έργο (ακόμη κι αν είναι μικρό) ή να συμμετέχεις σε αυτό ως ηθοποιός, είναι μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία, αν και κουραστική.

Σε όλη τη διαδρομή και όταν φτάσαμε στο σημείο των γυρισμάτων είχε πάγο στα σημεία που δεν έπεφταν οι ακτίνες του ήλιου. Έτσι όπως λαμπύριζε σαν ασημόσκονη έμοιαζε παραμυθένιο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια…

Στη σκηνοθεσία και την παραγωγή είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον εξαιρετικό γραφίστα και οπερατέρ Ζαφείρη Ζαφειρόπουλο (@zaf_x2). Οι φίλοι και γνωστοί που έγιναν για λίγο οι ηθοποιοί μας, ήταν τόσο συνεργάσιμοι και υπομονετικοί κάνοντάς με πραγματικά ευγνώμων! Διατηρήθηκε ένα κλίμα γεμάτο με γέλια, καλή διάθεση, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλο συντονισμό.

Με την αγαπημένη μου φίλη, Αθηνά.
Ο Ζαφείρης ετοιμάζει το drone για κάποιες λήψεις που θέλαμε από ψηλά. Ευτυχώς είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να γίνει μια καταπληκτική δουλειά στα πλάνα.

Κοιτώντας μέσα στο μόνιτορ και δίνοντας μερικές κατευθύνσεις στον Κωνσταντίνο.

Όταν τελείωσαν τα περισσότερα γυρίσματα, ανεβήκαμε σε μια κορυφή του Μαινάλου, κοντά στην περιοχή “Ραπούνι”, για να πραγματοποιήσουμε μερικά κοντινά πλάνα που έπρεπε να γίνουν στο συγκεκριμένο μέρος.

Η θέα από εκεί πάνω ήταν μαγική. Λίγες βουνοκορφές, πλαγιές από έλατα και καθαρός ουρανός… Μόνο πολύ μακριά, πέρα από το Μαίναλο, μπορούσαμε να διακρίνουμε κάποιες ανεμογεννήτριες που διέκοπταν το φυσικό τοπίο στον ορίζοντα.

Όταν κάποια στιγμή έπρεπε να ξαπλώσω στο έδαφος, έθαψα το πρόσωπό μου μέσα στο γρασίδι και τα στάχια. Το άρωμα από το χώμα και το γρασίδι χάρισε σε όλο το σώμα μου τη χαλάρωση που χρειαζόμασταν για τα πλάνα. Θα μπορούσα να αποκοιμηθώ εκεί μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Παρά την πολυπόθητη ηλιοφάνεια, έκανε κρύο και φυσούσε, με αποτέλεσμα μετά να είμαι αρκετά ζαλισμένη. Παρ’ όλα αυτά μια φανταστική ημέρα που είχε μια υπέροχη συνεργασία με όλα τα μέλη της ομάδας, είχε φτάσει στο τέλος της.

 

 

Σχετικά με το βίντεο θα σας πω περισσότερα όταν ολοκληρωθεί.

Τα λέμε σύντομα! Να περνάτε όμορφα!

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ