ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Τώρα είμαι πίσω στο σπίτι, στη Στεμνίτσα, μετά από αρκετές ώρες ταξιδιού. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη με τα νέα μου εργαλεία, που κάθισα αμέσως αφότου μπήκα σπίτι, να φτιάξω τον πάγκο εργασίας με τα απαραίτητα πάνω. Όλα όσα χρειάζεται για να κόβω, να λιμάρω, να κολλάω και να επεξεργάζομαι το μέταλλο. Ανυπομονώ για νέες δημιουργίες και την υλοποίηση ορισμένων σχεδίων κοσμήματος που έχω εδώ και καιρό!

Κουρασμένη από το ταξίδι, αλλά χαρούμενη με τη νέα αρχή.

Όταν έφτασα και πήρα την πρώτη αναπνοή αμέσως ήρθε πάλι αυτή η μυρωδιά του δάσους, της ζωής. Είναι τόσο γαλήνια και όπως πρέπει, αμέσως μου δίνει κουράγιο και με ηρεμεί. Αφότου έφτιαξα τα πράγματά μου από το ταξίδι και τακτοποίησα τα εργαλεία στον νέο πάγκο εργασίας, βγήκα έξω στο μπαλκόνι με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι του βουνού. Πήρα μερικές ανάσες, απόλαυσα την ηρεμία. Πήρα τον χρόνο μου.

Είμαι πολύ χαρούμενη που γύρισα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνη μου, να προσπαθήσω να αξιοποιήσω τις ώρες τις ημέρας στη δημιουργία όλων όσων σκέφτομαι το τελευταίο διάστημα. Φωτογραφίσεις στη φύση, κοσμήματα από ασήμι, περπάτημα νωρίς το πρωί έξω από το χωριό. Χρειάζομαι επίσης λίγο άδειασμα, καθώς τις τελευταίες μέρες νιώθω ότι κάτι με αγχώνει. Να χαμηλώσω τους ρυθμούς μου. Τους εξωτερικούς ρυθμούς, αλλά κυρίως τους εσωτερικούς.

Σας αφήνω τώρα γιατί θα βγω μια μικρή βόλτα στο χωριό, να περπατήσω και να πάρω λίγο αέρα.

Να έχετε ένα όμορφο βράδυ Παρακσευής!

Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ