ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ

Σήμερα η Στεμνίτσα ήταν σε μεγάλο γιορτασμό για την 201ης Επέτειο της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας. Πελοποννησιακή Γερουσία ονομάστηκε ο οργανισμός διοίκησης που συγκροτήθηκε από τους επαναστατημένους Έλληνες της Πελοποννήσου τον Μάιο του 1821, αμέσως μετά το ξέσπασμα της επανάστασης του 1821 και λειτούργησε μέχρι την κατάργησή της από την Β’ Εθνοσυνέλευση Άστρους, τον Απρίλιο του 1823. Ο οργανισμός αυτός άσκησε τα καθήκοντά του μέχρι την το Σεπτέμβριο του 1821, όταν έπεσε η Τριπολιτσά. Στις 27 Μαΐου του 1821 μετακινήθηκε στη Μονή Χρυσοπηγής στη Στεμνίτσα. Η προσφορά του προς το αγωνιζόμενο τότε ελληνικό έθνος υπήρξε μεγάλη, καθώς απετέλεσε και την πρώτη Πολιτειακή διοίκηση στη δύσκολη περίοδο του ξεσηκωμού και την οργάνωση της Επανάστασης.

Στην πλατεία του χωριού τα τραπεζάκια γέμισαν από κόσμο, πέρασαν άλογα με ντυμένους τσολιάδες και αργότερα ο χορευτικός σύλλογος χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Επικρατούσε ευφορία και χαρά και πολλοί ήταν εκείνοι που αποθανάτιζαν τη στιγμή με κάμερες και κινητά τηλέφωνα.

Με τους συμφοιτητές μου καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και απολαύσαμε τη γιορτή, ενώ αργότερα σηκωθήκαμε και χορέψαμε μαζί με τους ντυμένους παραδοσιακά χορευτές ή άλλους κατοίκους του χωριού. Καλαματιανά και τσάμικα, οι πιο αντιπροσωπευτικοί χοροί της Πελοποννήσου. Η ζέστη όμως άρχισε να γίνεται να ανυπόφορη και έτσι δεν κράτησε πολύ το γλέντι. Όσο κράτησε όμως ήταν όμορφα.

Κάπως έτσι, άλλη μια μέρα πέρασε εδώ στο βουνό, με μουσική και χορό.

Κίνηση.
Κάτω απ’ το καμπαναριό.
Σε ζευγάρια.
Κάποιοι δεν κρατιούνται να χορέψουν, οπότε πιάνονται σε αυτοσχέδιο κύκλο.
Τι μένει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ