ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT

Το όνομά μου είναι Αγγελίνα Χελιώτη (Angelina Helioti) και πρόσφατα αποφοίτησα από την αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π.

 

Μετά από μήνες σκέψης, πήρα το ρίσκο να αφήσω τη ζωή στην Αθήνα. Ο λόγος, η ίδια η ποιότητα ζωής της μεγαλούπολης. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η πίεση “να προλάβεις τις προθεσμίες”, ο πολύς κόσμος και η έλλειψη φυσικού περιβάλλοντος ήταν πράγματα που με οδήγησαν στην αλλαγή. 

 

Μετακόμισα σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Αν και μεγάλωσα στη Λακωνία, η Αρκαδία είναι ο τόπος καταγωγής μου και έτσι κατά μία έννοια, αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι. Δεν ξέρω πόσο θα καταφέρω να παραμείνω εδώ, αλλά όσο κι αν καταλήξει να είναι, θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο μέγιστο.


Εδώ απολαμβάνω όλα όσα λαχταρούσα! Δέντρα, ποτάμια, λίμνες, ησυχία, καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς. Έχω έναν απλό τρόπο ζωής, που όμως μου δίνει έμπνευση για τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις μου, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, και τη δημιουργία βίντεο.  Συγχρόνως, σπουδάζω την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας σε δημόσια σχολή, που βρίσκεται εδώ. Σε αυτό το blog θα βρείτε άρθρα ημερολογιακού χαρακτήρα σχετικά με τη ζωή μου εδώ.

 

Ελπίζω να απολαύσετε όλα όσα θα μοιράζομαι μαζί σας

F I L E

Βρείτε με στο Instagram και στο Youtube. 

Κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Εξερεύνηση και φωτογράφιση κοσμημάτων

Στο Μαίναλο υπάρχουν πραγματικά πολλοί χωματόδρομοι για εξερεύνηση και πολλές γωνιές για ανακάλυψη. Την Παρασκευή λοιπόν που είχε λίγη ηλιοφάνεια μετά από ένα σερί κακοκαιρίας, αποφάσισα να βγω για περιπλάνηση στο δάσος με έναν συμφοιτητή μου, τον Ηλία, στον οποίο αρέσει επίσης η φωτογραφία. Μέχρι τα μισά της διαδρομής οδήγησα εγώ και μετά εκείνος για να έχω το νου μου σε διάφορα σημεία, πλάι του δρόμου, που άξιζε να σταματήσουμε.

Στην πρώτη στάση περπατήσαμε σε έναν χωματόδρομο, που είχα βάλει στο μάτι εδώ και μήνες, αλλά τελικά δεν ήταν μακρύς και δεν οδηγούσε κάπου, παρά μόνο μέσα στα έλατα… Ήμουν εντελώς καμουφλαρισμένη καθώς τα ρούχα μου είχαν τα ίδια χρώματα με το τοπίο. Ακόμη κι αν δεν οδηγούσε κάπου, καθώς το μονοπάτι ήταν μικρό, παρόλα αυτά, έμαθα κάτι για το σημείο που σκεφτόμουν καιρό. Είναι κι αυτή μια κατάκτηση.

Έπειτα περάσαμε το Ραπούνι και στρίψαμε προς Ελάτη. Είναι ένα μαγικό μέρος. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Πανέμορφα έλατα, ξέφωτα και μικρά λιβάδια εκτείνονται πλάι του δρόμου, το τιτίβισμα των πουλιών μπαίνει απαλά από το ανοιχτό παράθυρο… Κάποια στιγμή στα δεξιά μας άρχισε να εκτείνεται ένα ρέμα. Εκεί ήξερα ότι θα σταματούσαμε, καθώς το σημείο μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον από προηγούμενες φορές που είχα περάσει με το αυτοκίνητο.

Φωτογραφία του Ηλία

Καθίσαμε στις όχθες του ρέματος για λίγα λεπτά και αφουγκραστήκαμε το περιβάλλον. Έπειτα ξεκίνησε η φωτογράφιση! Είχα πάρει μαζί μου τα καινούρια μου κοσμήματα για παν ενδεχόμενο. Και, αν και ο φωτισμός δεν ήταν ο ιδανικός, τελικά βρέθηκαν ικανοποιητικές συνθήκες για φωτογράφιση κοσμημάτων, κάτι το οποίο αποδείχθηκε κουραστικό, αλλά το ευχαριστήθηκα. Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο! Σε μερικές φωτογραφίες είχα τα χέρια μου στο νερό και σε συνδυασμό με την ακινησία, μετά από λίγο πάγωσα τόσο που με χτύπησε λίγο στο κεφάλι… Αλλά χάρηκα τόσο πολύ που επιτέλους το έκανα. Δεν έχω όλα τα κλικ που χρειάζομαι, αλλά υπάρχει έστω κάτι.

Φωτογραφία του Ηλία από τα backstage

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα των φωτογραφιών των κοσμημάτων, για να πάρετε μια γεύση. Όλα θα ανέβουν τις επόμενες ημέρες στο profile μου στο Instagram: angelinaheliotijewelry. Μπορείτε να με βρείτε εκεί σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε κάποια παραγγελία.

 

Ελπίζω να είστε όλοι καλά μέσα και έξω. Μέχρι το επόμενο άρθρο να περνάτε όμορφα.

Σας στέλνω αγκαλιές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ