ANGELINA HELIOTI

 
ABOUT
 

My name is Angelina Helioti and I recently graduated from the architecture school of NTUA.

 

After months of thinking, I took the risk of leaving life in Athens. The reason, the very quality of life of the metropolis. The fast pace, the pressure to “meet the deadlines”, the crowd of people and the lack of natural environment were things that led me to change.

 

I moved to a small, mountainous village in Arcadia, Stemnitsa. Although I grew up in Laconia, Arcadia is my place of origin and so in a sense, I feel like I have come home. I don’t know how long I’ll be able to stay here, but whatever it ends up being, I’ll try to enjoy it to the fullest.

 

Here I am enjoying everything I have been craving! Trees, rivers, lakes, quiet, everyday life at a slow pace.

I have a simple lifestyle, but it gives me inspiration for my artistic pursuits, photography, painting, and video making. At the same time, I am studying the art of silversmithing in a public school located here. In this blog you will find journal articles about my life here.

 

I hope you enjoy everything I’m about to share with you.

F I L E

Find me on social media

Share it on social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ELVIS

Ο καιρός στην Αθήνα τώρα έχει γίνει πιο δροσερός ευτυχώς, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στην παράταση της παραμονής μου εδώ. Εχθές Κυριακή, πήγα με την μητέρα και την αδερφή μου σε έναν κλειστό κινηματογράφο, μετά από περίπου τρία χρόνια! Ήταν τόσο ευχάριστα και άνετα να κάθομαι στα καθίσματα του σινεμά και να απολαμβάνω μια ταινία με υψηλή ένταση στον ήχο. Τα έντονα φώτα, το popcorn και ο κόσμος που είχε πάει εκεί για τον ίδιο σκοπό, ήταν κάτι το οποίο είχα ξεχάσει κάπως και ήταν ευχάριστο που το θυμήθηκα.

Η μυρωδιά του popcorn ήταν ως συνήθως έντονη.
Άνθρωποι, φώτα, χρώματα.
Έχοντας πάρει το δικό μας popcorn.

Η ταινία “ELVIS” που παρακολουθήσαμε, αφορούσε στην πολυτάραχη ζωή του Elvis Presley. Δεν γνώριζα για την προσωπική ζωή του τραγουδιστή, παρόλο που αγαπώ πολύ τα τραγούδια του. Αυτό με έβαλε σε πολλές σκέψεις για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εμφάνιση ενός επιτυχημένου ανθρώπου και ειδικά ενός καλλιτέχνη. Πολλές φορές στεκόμαστε στην πρώτη ματιά των πραγμάτων και δεν εμβαθύνουμε πάντα.

Το έργο μου άρεσε αρκετά, με την ιδιαίτερη και λίγο παραμυθένια σκηνοθεσία του Luhrmann και τον κεντρικό ηθοποιό Austin Butler να τα δίνει όλα στον ρόλο, μιμούμενος άψογα την ενέργεια του πραγματικού τραγουδιστή στη σκηνή. Την προτείνω ανεπιφύλαχτα ασχέτως αν ακούτε την μουσική του Elvis. Ήταν ένας άνθρωπος που επηρέασε βαθιά την pop κουλτούρα και του οποίου έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε τη ζωή.

(Οι φωτογραφίες είναι από το trailer της ταινίας)

Ο Elvis ήταν ένας καλλιτέχνης με έντονες επιρροές από την κουλτούρα και τη μουσική των Αφρικανών. Είχε πάθος για αυτό που έκανε στη σκήνη, με έντονες χορευτικές κινήσεις και πολύ δυνατές ερμηνείες. Όμως, η συνεργασία του με έναν συμφεροντολόγο και χειριστικό μάνατζερ και η απώλεια της μητέρας του, τον οδήγησαν, από τη μέση περίπου της καριέρας του και έπειτα, σε μια κατάσταση με ψυχολογικά πρόβλημα και εξαρτίσεις από ουσίες. Ο Elvis δεν βγήκε ποτέ στο εξωτερικό για συναυλίες που τόσο πολύ επιθυμούσε και πολλές φορές αναγκαζόταν να κάνει πράγματα που δεν ταίριαζαν καθόλου με αυτό που είχε ανάγκη να προσφέρει στο κοινό. Όλα αυτά για να συνεχίσει ο μάνατζερ να κερδίζει χρήματα. Ο ίδιος δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω λαθρομετανάστευσης στην Αμερική και απάτης σε βάρος της οικογένειας Presley.

Ένας καλλιτέχνης έχει μέσα του μια σπίθα που τον αναγκάζει να βγάλει προς τα έξω τον εσωτερικό του κόσμο με έναν μοναδικό τρόπο. Αν αυτό δεν συμβεί η σπίθα μπορεί να γίνει φωτιά και να τον κάψει. Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να κάνει μόνο αυτό που “πουλάει”, τουλάχιστον όχι για πολύ καιρό. O Elvis είχε πέρα από θαυμαστές και πολλούς εχθρούς, οι οποίοι δεν ήθελαν να εδραιωθεί το στυλ του, λόγω των επιρροών του και των νόμων που ίσχυαν τότε εις βάρος των έγχρωμων Αμερικάνων. Έτσι, ο μάνατζέρ του τον πίεζε συχνά να τραγουδά και να παρουσιάζεται με έναν τρόπο εντελώς ξένο από αυτόν. Από την κακομεταχείριση, την κατάθλιψη και την εξάρτηση σε ουσίες ο Elvis πέθανε μόλις 42 χρόνων, μετά από καρδιακή αρρυθμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πιο επιτυχημένος εμπορικά καλλιτέχνης στην ιστορία της ηχογραφημένης μουσικής με εκτιμώμενο αριθμό πωλήσεων 500 εκατομμυρίων δίσκων. Κέρδισε τρία βραβεία Γκράμι και απέσπασε το Βραβείο Γκράμι για Συνολική Προσφορά στα 36 του χρόνια.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το θέμα και τους καλλιτέχνες; Μπορείτε ελεύθερα να αφήσετε το σχόλιό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

NEWSLETTER

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ